logo
úvodreceptyo násaktualitygaleriecertifikacenaši odběratelékontakt
FB FB
CZ EN

Recepty

Která partie Vás zajímá

Často se nás také ptáte, co máte z méně známých partií zvířete uvařit. Rozhodli jsme se proto tento náš firemní web postavit trošku jinak. Jeho účelem je tedy mimo jiné představit Vám, naším zákazníkům, zajímavé recepty, které my sami doma využíváme, a ukázat Vám, že se nechá udělat vynikající pokrm nejen z vysokého roštěnce či svíčkové.

Angus, Charolais, Masný simentál, Gasconne, Limousine

Pro recept vyberte partii na obrázku

Přejít na: klasický výběr

Mleté maso

Mleté maso

Jedná se o vybrané partie našeho kvalitního a vyzrálého hovězího masa bez šlach a vaziv, jenž je námi nahrubo namleté bez přídavků soli, koření a kon

recepty
Líčka

Líčka

Hovězí líčka patří snad mezi nejvíce namáhaný a velmi šlachovitý sval zvířete, a proto je potřeba delší a pomalejší tepelná úprava, která pak dá vyni

recepty
Veverka

Veverka

Tomuto dlouhému, hrubě vláknitému a plochému kusu masa pocházejícímu z vrchní části pupku se také u náš říká řeznická panenka, protože si ji řezníci

recepty
Oháňka

Oháňka

Hovězí kus masa s kostí ležící za květovou špičkou, jde o zakončení páteře skotu a je skvěle padnoucí do lahodného a plnohodnotného silného vývaru, a

recepty
Falešná svíčková

Falešná svíčková

Tato partie jinak se také nazývající plec velká/kulatá se nachází v přední polovině hovězí plece, která je považována za nejvíce osvalenou část hověz

recepty
Flank steak

Flank steak

Tato steaková část hovězího se získává vyřezáním ze spodní části pupku, má dlouhá vlákna a jedná se libový kus masa. Je tedy vhodná pro přípravu pupe

recepty
Hrudí s kostí

Hrudí s kostí

Přední maso s kusem kosti z oblasti hrudníku, která leží mezi předníma nohama. Díky svému bohatému obsahu tuků a vaziva se skvěle hodí na vaření, dík

recepty
Karabáček

Karabáček

Jedná se o vybranou část pouze ze zadní kližky (ta je totiž oproti přední libovější), respektive o tu libovější a masitější nacházející se v horní po

recepty
Kližka

Kližka

Tato partie, tzv. předloktí nohy (přední a zadní), je naprosto ideální zejména na guláš. Jelikož jde o hodně namáhanou svalovou oblast skotu nad kole

recepty
Hovězí kostky na guláš

Hovězí kostky na guláš

Jedná se o námi již naporcované a připravené kostky libovějšího a lehce prorostlého masa bez šlach a vaziv nakrájeného na kousky, tedy kostky námi př

recepty
Krční filet

Krční filet

Tato krční partie je vybraná pro svou jemnost, jedná se o nejlibovější část z krku. Tento krční sval navazuje na středový sval vysokého roštěnce a dí

recepty
Květová špička

Květová špička

Je to ta nejkvalitnější část zadního hovězího, respektive hovězí kýty, která bývá sama o sobě považována za jednu z nejhodnotnějších partií z hovězíh

recepty
Morková kost

Morková kost

Kost z předních a zadních končetin skotu, která dodá vašemu vaření a pečení hutnou hovězí chuť a šťavnatost, skvělá je tedy na silné vývary všeho dru

recepty
Plec

Plec

Tato partie se nachází v přední části hovězího hřbetu mezi druhým a čtvrtým žebrem skotu kousek od vysokého roštěnce a svou strukturou je podobná níz

recepty
Plec loupaná

Plec loupaná

Jedná se o část hovězí plece získávanou vyloupnutím lopatky, je charakteristická silnou šlachou, která tímto svalem skotu prochází horizontálně. Tato

recepty
Přední neboli krk

Přední neboli krk

Přední partie hovězího masa získávající se z krku skotu složená z více menších svalů, typická prorostlou svalovinou a silnou vlákninou, a díky svému

recepty
Pupek

Pupek

Typický plochý sval získaný ze spodních břišních svalů zvířete, který se vyznává svou charakteristickou tukovou prorostlostí a je tvořen hrubšími sva

recepty
Roštěná

Roštěná

Nízký roštěnec je hřbetní část zadní čtvrti skotu a je vhodný na minutky a pečeně, je libovější než vysoký roštěnec, jemnější, a tak se také velmi ča

recepty
Ořech

Ořech

Pochází z přední části hovězí kýty, jinak tedy také známo jako předkýtí, je křehký a jemně vláknitý, považován za jeden z nejměkčích svalů, a tak tak

recepty
Pravá svíčková

Pravá svíčková

Velice libový, jemňoučký, křehký a velmi málo namáhaný sval skotu nacházející se v hřbetní části pod páteří, je díky svému profilu považován za nejkv

recepty
Svíčková palec

Svíčková palec

Je to nejširší a nejsilnější zadní konec ze svíčkové, má nízký obsah tuku a svou strukturou se hodí na tatarák či na přípravu minutek.

recepty
Váleček

Váleček

Tento kus masa se odděluje ze spodního šálu hovězí kýty, jedná se o absolutně libový, strukturou čistý a kulatý sval, v Itálii bývá běžně používán na

recepty
Vysoký roštěnec

Vysoký roštěnec "entrecote"

Jde o část masa ležící mezi krkem a nízkým roštěncem. Tento kus masa je větší než klasický "ribeye" vysoký roštěnec a je prorostlejší a tučnější s ná

recepty
Zadní

Zadní

Také známo jako vrchní šál ze zadní kýty skotu, má jemnější a pravidelnější strukturu než spodní šál, a jedná se tak o pěkně libové a křehoučké, šťav

recepty
Žebra

Žebra

Hovězí masitá žebra jsou naprosto výtečné v silných polévkových vývarech, jimž dodají bohatou a silnou chuť a šťavnatost, dokonale se hodí i na pečen

recepty
  • Ecoproduct, s.r.o.
  • Jelcovy Lhotky 5
  • 393 01 Pelhřimov
  • +420 776 711 219
  • zbynek.pipal@kvalitabio.cz
FB FB

Vytvořilo LD studio