E-shop

Pokud máte jakýkoliv dotaz, neváhejte se nám ozvat:

+420 776 711 219 info@kvalitabio.cz

Pak tam dej nějaký úvodní text, kde se napíše lidem nějaké základní informace k eshopu. Jen stručným popiskem. Pak tam dej nějaký úvodní text, kde se napíše lidem nějaké základní informace k eshopu. Jen stručným popiskem. Pak tam dej nějaký úvodní text, kde se napíše lidem nějaké základní informace k eshopu. Jen stručným popiskem.

Vybírejte z celé naší nabídky

Mleté maso

Mleté maso

balení cca po 1,8 kg

Jedná se o vybrané partie našeho kvalitního a vyzrálého hovězího masa bez šlach a vaziv, jenž je námi nahrubo namleté bez přídavků soli, koření a konzervantů, a je tak pro Vás připravené na různé pochutiny, které se připravují z mletého masa - Bolognese omáčka, burgery, nápaditosti se meze nekladou.

399 Kč/kg

+ -
Oháňka

Oháňka

Hovězí kus masa s kostí ležící za květovou špičkou, jde o zakončení páteře skotu a je skvěle padnoucí do lahodného a plnohodnotného silného vývaru, avšak neudělá ostudu ani formou dušení či pečení.

300 Kč/kg

+ -
Falešná svíčková

Falešná svíčková

Tato partie jinak se také nazývající plec velká/kulatá se nachází v přední polovině hovězí plece, která je považována za nejvíce osvalenou část hovězího. Jedná se o velmi jemný a lahodný kousek hovězího, který má delší vlákna, a je tak křehký a šťavnatý. Svou vzhledovou, ale i profilovou podobností s pravou svíčkovou je plnohodnotným nositelem svého názvu. Skvěle se hodí do tataráku, kde nerozeznáte od pravé svíčkové rozdíl, ideální je také na přípravu různých medailonků, špízů na gril či je perfektní na dušení a vaření.

300 Kč/kg

+ -
Flank steak

Flank steak

Tato steaková část hovězího se získává vyřezáním ze spodní části pupku, má dlouhá vlákna a jedná se libový kus masa. Je tedy vhodná pro přípravu pupečních steaků nejen na grilu, ale i na pánvi, perfektně se také hodí na pečení.

300 Kč/kg

+ -
Hrudí s kostí

Hrudí s kostí

Přední maso s kusem kosti z oblasti hrudníku, která leží mezi předníma nohama. Díky svému bohatému obsahu tuků a vaziva se skvěle hodí na vaření, díky němuž si i při tepelné úpravě uchová svou šťavnatost. Tato partie je skvělá při přípravě vývarů a polévek, ale hodí se i na pečení.

300 Kč/kg

+ -
Karabáček

Karabáček

Jedná se o vybranou část pouze ze zadní kližky (ta je totiž oproti přední libovější), respektive o tu libovější a masitější nacházející se v horní polovině blízko u plece, je tak tedy profilově podobná masu z plece, také obsahuje jako kližka hodně kolagenu a je vhodná na vaření, opékání a dušení.

300 Kč/kg

+ -
Kližka

Kližka

Tato partie, tzv. předloktí nohy (přední a zadní), je naprosto ideální zejména na guláš. Jelikož jde o hodně namáhanou svalovou oblast skotu nad kolenem, obsahuje tak hodně vaziva, kolagenu a je prorostlé šlachami.

300 Kč/kg

+ -
Hovězí kostky na guláš

Hovězí kostky na guláš

Jedná se o námi již naporcované a připravené kostky libovějšího a lehce prorostlého masa bez šlach a vaziv nakrájeného na kousky, tedy kostky námi předpřipravené na guláše nebo na mletí doma. Kostky jsou vykrojené z partií jako je krk, vysoký roštěnec, hrudí a kližka v různém poměru.

300 Kč/kg

+ -
Krční filet

Krční filet

Tato krční partie je vybraná pro svou jemnost, jedná se o nejlibovější část z krku. Tento krční sval navazuje na středový sval vysokého roštěnce a díky svému mramorování neztrácí na šťavnatosti, je tak vhodný na steaky ala Čestr.

300 Kč/kg

+ -
Květová špička

Květová špička

Je to ta nejkvalitnější část zadního hovězího, respektive hovězí kýty, která bývá sama o sobě považována za jednu z nejhodnotnějších partií z hovězího. Je to velmi libové, jemné maso, neboť tento sval obsahuje málo vaziva a tuku a je málo namáhaný, díky tomu vděčí za svou křehkost. Upravit lze jakkoliv, vhodné jak na vaření, tak pečení, dušení, grilování, avšak naprosto ideální je na přípravu rump steaku a roastbeefu.

300 Kč/kg

+ -
Morková kost

Morková kost

Kost z předních a zadních končetin skotu, která dodá vašemu vaření a pečení hutnou hovězí chuť a šťavnatost, skvělá je tedy na silné vývary všeho druhu.

300 Kč/kg

+ -
Plec

Plec

Tato partie se nachází v přední části hovězího hřbetu mezi druhým a čtvrtým žebrem skotu kousek od vysokého roštěnce a svou strukturou je podobná nízkému roštěnci. Je to křehké, libové a šťavnaté maso vhodné na vaření nebo dušení ve formě ragú a gulášů.

300 Kč/kg

+ -
Plec loupaná

Plec loupaná

Jedná se o část hovězí plece získávanou vyloupnutím lopatky, je charakteristická silnou šlachou, která tímto svalem skotu prochází horizontálně. Tato šlacha avšak po tepelné úpravě zcela změkne a maso je tak velmi křehké a šťavnaté, je tak ideální na vaření a dušení, perfektní maso do omáček, ale vhodné i na gril ala flat iron steak po americku. Není od věci také využít tuto partii jako mleté hovězí.

300 Kč/kg

+ -
Přední neboli krk

Přední neboli krk

Přední partie hovězího masa získávající se z krku skotu složená z více menších svalů, typická prorostlou svalovinou a silnou vlákninou, a díky svému vyváženému poměru svaloviny a tuku je ideální na libové guláše a přípravu omáček všeho druhu, ale vhodná i na mletí, můžete si z ní tak připravit například velmi chutné klobásky na gril či domácí burgery.

300 Kč/kg

+ -
Pupek

Pupek

Typický plochý sval získaný ze spodních břišních svalů zvířete, který se vyznává svou charakteristickou tukovou prorostlostí a je tvořen hrubšími svalovými vlákny, proto také vyžaduje delší tepelnou úpravu. Díky své struktuře je po tepelné úpravě maso velmi šťavnaté a chuťové bohaté. Hodí se na vaření, ale námi ozkoušený není ani špatný takový pupek na grilu.

300 Kč/kg

+ -
Roštěná

Roštěná

Nízký roštěnec je hřbetní část zadní čtvrti skotu a je vhodný na minutky a pečeně, je libovější než vysoký roštěnec, jemnější, a tak se také velmi často používá na přípravu roastbeefu.

300 Kč/kg

+ -
Ořech

Ořech

Pochází z přední části hovězí kýty, jinak tedy také známo jako předkýtí, je křehký a jemně vláknitý, považován za jeden z nejměkčích svalů, a tak takový pěkně vyzrálý kus je perfektní na steak, ale i kvalitní roastbeef nebo se skvěle chuťově vyjme i jako tatarský biftek.

300 Kč/kg

+ -
Pravá svíčková

Pravá svíčková

Velice libový, jemňoučký, křehký a velmi málo namáhaný sval skotu nacházející se v hřbetní části pod páteří, je díky svému profilu považován za nejkvalitnější partii a také tedy cenově nejdražší. K dispozici bývá pouze omezené množství tohoto kvalitního masa (cca 4 kg z celého býka). Takový tatarák či biftek naprosto navnadí Vaše chuťové pohárky, excelentní na minutky a známé je také využití do svíčkové Wellington.

300 Kč/kg

+ -
Svíčková palec

Svíčková palec

Je to nejširší a nejsilnější zadní konec ze svíčkové, má nízký obsah tuku a svou strukturou se hodí na tatarák či na přípravu minutek.

300 Kč/kg

+ -
Váleček

Váleček

Tento kus masa se odděluje ze spodního šálu hovězí kýty, jedná se o absolutně libový, strukturou čistý a kulatý sval, v Itálii bývá běžně používán na přípravu carpaccia. Jelikož je tato svalovina skotu velice namáhaná, hodí se spíše na dušení do omáček než na gril, není také špatný formou závitků či se skvěle vyjme prošpikovaný ve svíčkové.

300 Kč/kg

+ -
Vysoký roštěnec - entrecote

Vysoký roštěnec - entrecote

Jde o část masa ležící mezi krkem a nízkým roštěncem. Tento kus masa je větší než klasický "ribeye" vysoký roštěnec a je prorostlejší a tučnější s nápaditým mramorováním, ideální kus připravený na steaky na grilu i pánvi.

300 Kč/kg

+ -
Zadní

Zadní

Také známo jako vrchní šál ze zadní kýty skotu, má jemnější a pravidelnější strukturu než spodní šál, a jedná se tak o pěkně libové a křehoučké, šťavnaté maso vhodné na vaření i na steaky.

300 Kč/kg

+ -
Žebra

Žebra

Hovězí masitá žebra jsou naprosto výtečné v silných polévkových vývarech, jimž dodají bohatou a silnou chuť a šťavnatost, dokonale se hodí i na pečení, masíčko je pak pěkně křehké a šťavnaté.

300 Kč/kg

+ -
Líčka

Líčka

Hovězí líčka patří snad mezi nejvíce namáhaný a velmi šlachovitý sval zvířete, a proto je potřeba delší a pomalejší tepelná úprava, která pak dá vyniknout dané šťavnatosti a velejemnosti líček, jenž se poté rozpadají na talíři i bez použití nože. Tato partie bývá považována za velikou "fine dining" pochutinu, která se skvěle hodí na ragú, do omáček, taková pomalu dušená, nebo pomalu pečená líčka na talíři.

300 Kč/kg

+ -
Veverka

Veverka

Tomuto dlouhému, hrubě vláknitému a plochému kusu masa pocházejícímu z vrchní části pupku se také u náš říká řeznická panenka, protože si ji řezníci často nechávají pro sebe. Jedná se o tužší kus masa s velice výraznou chutí vhodný na přípravu steaků na pánvi i na grilu. Používá se také na přípravu tatarského bifteku.

300 Kč/kg

+ -

Objednávka

Celková hodnota objednávky činí:

Souhlasím se odkaz někam